CCM Stick Oktober
CCM Stick Oktober

HG på HM: Färjestad

För andra sommaren i rad kommer Hockeymagasinets Alexander Millner att granska alla NIU-gymnasium i hela Sverige. Mellan maj och augusti månad kommer förhoppningsvis alla spelare att presenteras genom godkännande från ansvarig från varje hockeygymnasium (totalt 29 stycken). Det är alltså till största delen spelare födda 1995 som detta gäller. 

Om inget annat anges kommer de intagna spelarna att räknas in i klubbens J18 Elitlag, efter godkännande av ansvarig. Nu är det dags för Färjestad, där Peter Johansson tagit in följande spelare:

+ = landslagsmeriter

Scandinavian Hockey Consulting In Article Banner

Målvakter:
*Johan Skantz (från Hammarö)
+Viktor Scherrieble (från Färjestad)
Kommentar: Det råder inga tvivel om att Färjestad har en riktig framtidsmålvakt i Viktor Scherrieble som säkert kommer att husera i landslagen i många år framöver. Personligen tycker jag att man borde ha låtit honom spela lite mer i J18 än vad han fick göra.

Backar:
*David Lennartsson (från Färjestad)
*André Larsson (från Färjestad)
*Alfred Forssten (från Färjestad)
*Niklas Lindgren (från Djurgården)
*Oskar Niklasson (från Falköping)
Kommentar: Ingen Jonas Brodin eller Oscar Klefbom i denna backuppsättning men de flesta fick prova på spel i J18 Elit redan ifjol och det är en nyttig erfarenhet att ha med sig till den kommande säsongen. Alfred Forssten sägs vara intressant medan Niklas Lindgren från Djurgården får ett litet varningstecken.

Forwards:
+Rasmus Fyrphil (från Örebro)
+Alexander Henriksson (från Skövde)
*Filip Engström (från Hammarö)
*Hampus Högström (från Färjestad)
*Carl Lydén (från Färjestad)
*André Bohlenius (från Färjestad)
*Jonathan Ström (från Färjestad)
*Anton Svensson (från Färjestad)
+Fabian Gunnarsson (från Färjestad)
Kommentar: Om backsidan var medioker så är det världsklass på anfallssidan. Här har Färjestad flera jättetalanger som vi kommer att få se mycket av framöver. Från det egna ledet bör måltjuven Carl Lydén och landslagscentern, Fabian Gunnarsson, nämnas medan den stora stjärnan i gruppen är Rasmus Fyrphil från Örebro. Han har visat att han hör hemma i landslaget och får nu chansen att tävla med och mot dom allra bästa. Vi ska inte heller glömma skövdeforwarden, Alexander Henriksson, som även han är landslagsmeriterad.

Kommentar från Färjestads Peter Johansson:
– Jag tycker att det finns många råämnen att jobba med och Fyrpihl och de andra nya som kommer in är det spetskvalitet på. Målvaktssidan ser jättespännande ut och jag är jättenöjd med intagningen.

Kommentar från Hockeymagasinets Alexander Millner:
– Färjestad har en fantastisk målvakt och grymma toppar i anfallet, som kommer att leverera mängder av poäng i J18-laget i vinter. Utan tvekan kan spelare som Fyrphil och Henriksson knacka på dörren till J20 och lär säkert dyka upp där flertalet gånger under säsongen. En mycket intressant trupp där backsidan är det enda frågetecknet. 

Nästa HG på HM-artikel:
Fre 3/6 – Huddinge

Ej fått information av: (ansvarig kan maila till [email protected] för vidare kontakt)
>>Mariestad
>>MODO
>>Skellefteå
>>Tingsryd
>>Troja-Ljungby
>>Växjö
>>Örebro

7 Kommentarer

 1. avatar

  Morgan

  06 juni 2011 at 19:02

  Tycker du Alexander överskattar fyrphil en smula ‘själv var jag på plats under 16landslagets sista akt under säsongen på Åland pga min att min gode vän johan r var med ochcohade under turneringen och där tycker jag(med många andra som var där)att Gunnarsson och Henriksson var snäppet bättre och visade verkligen framföterna med deras uppoffrande och fysiska spel,tror du läser mer på poäng kolumnen på ep än är ute och kollar live
  Men fyrphil kanske är jätte bravem vet dock inte den av två matcher jag såg på Åland han var även bänkad hela den andra om ja intemiss minner mig!

 2. avatar

  --

  06 juni 2011 at 12:47

  Jag tycker faktiskt som Thomas, när man läser artikeln så är det väldigt lätt att missförstå dig.

  • avatar

   Alexander Millner

   06 juni 2011 at 13:23

   Vilken del är det som är lätt att missförstå? Tycker att det framgår klart och tydligt att jag inte på något sätt framställer backuppsättningen som medioker utan istället som att dom där riktiga spetsarna, som kanske finns i anfallet, saknas.

 3. avatar

  Thomas B

  06 juni 2011 at 11:50

  Båda ni har fel i det ni påstår. Backsidan må vara medioker men jag tycker ändå att Lindgren som står med ena foten in i landslaget (var med i sista gallringen i landslaget och tror även att han har varit högaktuell under den gågna säsongen) inte bör kallas medioker. Man ser på din brist på kunskap Alexander när du säger att en av landets just nu 8-10 bästa back är medioker. Som svar på tidigare inlägg så är han inte en brunkare. Han kan tacklas mycket väl (det såg vi inte minst i tv-pucken) men han är en väldigt skicklig och spelande back. Framförallt en poängproducerande. Inte i tv-pucken dock.. Om man ser på statsen från u16 sm så gjorde han 4 poäng på två matcher som han spelade. Det står att han deltog i 4 matcher på EP, men han deltog bara i två. Jag är från Stockholm och har sett honom många gånger i dif-tröjan där han bar ett C på bröstet. Jag har även talat med honom ett x-antal gånger. Jag kände att jag behövde hävda mig här när jag läser detta inlägg där jag ser många brister på kunskap hos skrivande Alexander Millner. Resten av backarna har jag inte sätt och vill därför inte yttra mig om dem.

  • avatar

   Alexander Millner

   06 juni 2011 at 12:14

   Men herregud, Thomas B, läser du inte färdigt artikeln?

   Jag har inte någonstans påstått att Niklas Lindgren ELLER att Färjestads backuppsättning är medioker. Vart har du fått det ifrån?

   Dessutom satte jag ett varningstecken på just Lindgren för att han sticker ut.

   Hur man än vrider och vänder på detta så är ingen av backarna någon Brodin eller Klefbom, som vid samma ålder var givna i respektive landslag. Det är ingen av backarna i denna grupp

   Att man kan kritisera mina inlägg är en sak men att hoppa på mig för något jag absolut inte har påstått är bara helt fel. Jag hoppas att du, Thomas B, tänker dig för och förhoppningsvis lär dig läsa så du slipper skämma ut dig igen.

   • avatar

    Thomas B

    06 juni 2011 at 12:52

    Det var min uppfattning, jag skämmer inte ut mig alls. Jag står för vad jag skriver.

 4. avatar

  Han som har koll!

  02 juni 2011 at 21:36

  Lite kommentarer till detta: Målvaktsidan mycket bra som sagt med inte bara viktor s utan även skantz som är enligt mig en kanon reserv!
  Backsidan är väldigt medioker ingen spelande back dock några riktiga brunkare i forssten och lindgren!
  Forwardssidan :säger du är världsklass?! vad jag kan se har dom 3 ,henriksson, gunnarsson och fyrphil ,men i övrigt alexander? inget namn som stiker ut mer !Lyden lyckades peta in några puckar i tv-pucken men efter det vet ja ej vad som hänt med han! Han har mest skämt ut sig genom att överfalla målvakter och bråka!